Acasă sociologie Zidirea pe stâncă

Zidirea pe stâncă

331
0
DISTRIBUIȚI

Articol scris de Oltean Gyorgy

„De aceea, pe orișicine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care și-a zidit casa pe stâncă. ” (Matei 7:24)

Fiind arhitect, îmi place foarte mult acest pasaj din Biblie. Încerc să-mi orientez atât viața profesională cât și cea personală conform acestor vorbe sfinte. Viața de familie este în sine un proces de zidire, având propriile reguli, care nu se pot evita sau neglija. O zidire incorectă are consecințe grave.

Suntem creați după asemănarea lui Dumnezeu, bărbatul și femeia împreună constituie unica piatră de temelie a întregii societăți. Căsnicia „zidită pe stâncă” e un legământ, legământul iubirii. Suntem cu toții parte a misterelor lui Dumnezeu. Cred cu tărie, că acest adevar este un dar pe-o viață întreagă. Copiii născuți din căsnicia mea, rolul meu de părinte reprezintă pentru mine o vocație prețioasă.

Pentru copiii noștri, modelul de părinte, tată-mamă este foarte important; alături de soția mea încercăm să ajungem la un consens în privința vieții personale și a sistemului nostru de valori. Noi suntem cei care pregătim copiii pentru viață și le oferim tot ce le va fi de folos în confruntarea greutăților. Aceste principii le oferim într-un mediu cât se poate de cald, înțelegător. Fără acest cadru riscăm să avem relații care nu au o direcție clară ori sunt pe căi greșite.

Iubirea lui Dumnezeu este temelia de încredere a vieții noastre, a „lăcașului nostru sufletesc”, precum stânca din pildă. Sunt convins, că doar căsnicia dintre un bărbat și o femeie constituie zidirea pe stâncă, însemnând temeinicia societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here