Acasă sociologie Revoluția Mutilării

Revoluția Mutilării

308
0
DISTRIBUIȚI

Articol scris de Dr. Dan Aurelian Botică, Profesor de Teologie, Universitatea Emanuel din Oradea

A te mutila sau a nu te mutila? Aceasta este întrebarea!

Manualul de Sexualitate și Psihologie al Asociației Americane de Psihologie a admis faptul că aproximativ 75-95% dintre persoanele care înainte sau în timpul pubertății s-au declarat homosexuale sau transgender au revenit la orientarea sexuală cu care s-au născut după ce au trecut de vârsta pubertății, dacă nu au fost supuse operaților sau tratamentelor psihologice și de schimbare hormonală.

Cu toate acestea, clinicile pediatrice specializate în „gen sexual” au crescut disproporționat în ultimii ani. În SUA, ÎN 2014 existau 24 de astfel de clinici pediatrice. Un an mai târziu, numărul a crescut la 40. Peste 215 facultăți de medicină pregătesc doctori în specializarea de tranziție sexuală pediatrică. „Specialiștii” sunt obligați să îi „educe” pe părinți să accepte genul sexual cu care copiii lor se simt cel comfortabil, nu genul cu care s-au născut. 12 ani este vârsta la care un copil poate începe tratamentul cu medicamente de blocare a pubertății. Dacă la vârsta de 16 ani copilul încă insistă să își schimbe sexul biologic, poate începe tratamentul de schimbare a hormonilor de sex, iar fetele pot opta pentru o intervenție chirurgicală de mastectomie dublă – intervenții recunoscute pentru efectele dăunătoare pe care le produc. Asta în contextul în care creierul uman nu atinge capacitatea deplină de estimare a riscurilor decât după vârsta de 25 de ani.

Neanticipat, această „revoluție” a stârnit reacția unora dintre cele mai liberale voci din Vest. Autoarea „Germaine Greer a respins de la început teoria că bărbații care și-au făcut operație de înlocuire de sex au devenit cu adevărat femei. Iar Sheila Jeffreys, o altă avocată feministă din Australia, a stârnit o adevărată furtună mediatică când a identificat trans-sexualismul cu misoginismul, descriindu-l ca ‘formă de mutilare’”

„Condamn escaladarea practicii de a emite medicamente de blocare a pubertății la copii. Consider această practică o violare criminală a drepturilor omului. Adevărul biologic la rece este că modificările de sex sunt imposibile. Fiecare celulă din corpul uman rămâne codificată cu genul de la naștere pentru restul vieții. Da, pot apărea ambiguități inter-sexuale, dar ele sunt anomalii în procesul de dezvoltare și reprezintă o proporție minusculă între toate celelalte nașteri. Într-o democrație, oricine – oricât de nonconformist sau excentric ar fi – trebuie protejat de abuz. În același timp, nimeni nu merită drepturi speciale, protecții, sau privilegii pe baza excentricității lor. Resping constrângerile sponsorizate de stat care permit unora să se redefinească ca „femeie” sau „bărbat” pe baza unor sentimente subiective.” Acestea sunt cuvintele lui Camille Paglia, una dintre cele mai prolifice autoare americane, care se identifică ca fiind lesbiană.

A te mutila sau a nu te mutila? Aceasta este întrebarea pe care o ridică din ce în ce mai puțini oameni, preferând în schimb să abandoneze soarta adolescenților dezorientați în mâna unor „experți” incapabil să presimtă tragedia pe care o înlesnesc în numele științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here