Acasă sociologie În leagănul familiei

În leagănul familiei

364
0
DISTRIBUIȚI

Articol scris de Perei Benita

Este un har de nepriceput, cum în culmea iubirii dintre un bărbat și o femeie, Dumnezeu îi ridică în Atelierul Creației Sale” și îi desemnează creatori la rândul lor. Din semințe cea mică sădită în pământ, se naște viață…Copilul nostru, Minune, bucurie și responsabilitate. Ședința părinților cu Cerul pentru tot restul vieții.” Simon András

Leagănul socializării copiilor

Leagănul socializării copiilor este familia, căldura familială, siguranța oferită pe plan material, dar mai ales siguranța afectivă, care are desigur efect asupra schimbării structurale și calitative a societății noastre.

Ca și adulți suntem oglinda pentru copiii noștri, modele pe care le urmează ori evaluându-le le modifica uneori creând altele noi.

Pentru a recunoaște propria identitate este importantă cunoașterea clară și concretă a rolurilor, cea de a fi bărbat, respectiv rolul femeii. A cunoaște și a prețui unicitatea fiecăruia, valorile și bogățiile acestora. A cunoaște și a prețui puterea noastră dar și slăbiciunile noastre, sprijinindu-ne și complementându-ne reciproc.

Există un subconștient al familiei, care pulsează la nivelul simțurilor și a sentimentelor. Copiii, la fel ca și un dispozitiv emițător-receptor, păstrează toate acest semnale bune sau rele, chiar dacă nu le înțeleg, doar le simt. Cel mai important rol îl au faptele noastre, iar pe urmă vorbele.

Siguranța emoțională oferită de părinți are un rol deosebit și este o responsabilitate pentru dezvoltarea emoțională a copiilor. Această siguranță este baza și scutul de apărare pentru viitorul acestora, pentru a deveni oameni puternici și responsabili nu numai în familie ci și în “familia mare”, în întreaga societate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here