Acasă familie Familie: tată/bărbat, mamă/femeie și copii

Familie: tată/bărbat, mamă/femeie și copii

372
0
DISTRIBUIȚI

Articol scris de Tőtős Erzsébet

„Ce este familia? Nu ştiu, dar sper că eu voi avea o familie frumoasă.” – aşa a răspuns un elev care a fost rugat de cercetători să definească conceptul de familie. Putem găsi o multitudine de definiţii în cărţi, dar un lucru e sigur: succesul din viaţa noastră personală se bazează pe o viaţă de familie fericită şi armonioasă.

Familia înseamnă căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, în care părţile se completează reciproc, formând unitatea naturală şi fundamentală a societăţii, în care bărbatul şi femeia cooperează. Iar dacă dorim să explicăm cât mai simplu ce înseamnă familia, putem spune că familia înseamnă mama, tata şi copii, cât şi bunicii. Familia reprezintă cea mai importantă comunitate din viaţa noastră ce ne modelează individualitatea, identitatea şi atitudinea noastră faţă de noi înşine şi faţă de lume.

Prin urmare, e nevoie de un bărbat şi de o femeie pentru a crea o familie ca ei să trăiască prin harul lui Dumnezeu împreună şi unul pentru celălalt, fiind creaţi pentru a forma o unitate. Căsătoria dintre  bărbat şi femeie a fost rânduită de Dumnezeu, El i-a creat cu scopul de a se reproduce şi de a se înmulţi. Astfel, putem spune că sarcina principală a familiei este de a avea copii şi de a-i creşte. Părinţii sunt responsabili pentru a transmite copiilor valorile. Părinţii reprezintă un model prin care contribuie la dezvoltarea identităţii proprii a copilului şi îl ajută să-şi însuşească rolul de gen. Copiii învaţă în familie rolurile care îi vor face capabili să se integreze în societate.

Aşa cum bărbatul a fost creat pentru a deveni tată, aşa şi femeia a fost creată pentru a deveni mamă, deoarece ea este cea care naşte copii.

Se poate spune că tata şi mama nu cresc şi sprijină copiii în acelaşi mod. Femeile sunt mai sensibile, mai sentimentale, în timp ce bărbaţii sunt mai raţionali, dar ambii au anumite caracteristici specifice şi astfel ei se completează reciproc. Rolurile masculine presupun sarcini cu aspecte tehnice şi înseamnă îndeplinirea unor funcţii executive, de judecată şi de decizie, în timp ce rolurile feminine se manifestă în îndeplinirea unor sarcini ca oferirea de sprijin, crearea de armonie şi pace. Motiv pentru care relaţia cea mai potrivită pentru a creşte copii se bazează pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here