Acasă familie FAMILIA – UN IZVOR NESECAT DE VIAȚĂ

FAMILIA – UN IZVOR NESECAT DE VIAȚĂ

4181
0
DISTRIBUIȚI

Articol scris de Livia Creț, Medic Primar Pediatru, Centrul Medical Betania Oradea

Ce înseamnă familia din perspectiva unei mame, bunică și doctor cu zeci de ani de experiență în domeniu?

Pentru mine, familia înseamnă: ACASĂ, acolo unde sufletul își găsește liniștea, pacea, împlinirea, bucuria. Când am citit pentru prima dată versurile poeziei: „Toată casa mea”, scrisă de Benone Burtescu, eram deja ACASĂ, ba chiar urcasem podiumul de părinte. Și pentru că n-aș putea da o definiție mai potrivită pentru familie, mă folosesc de versurile de început ale acestei poezii:

Doamne, Ce minunat ai putut să fii, Când Te-ai gândit să faci o mică-mpărăție de iubire. Din bunici, Din tată și mamă și niște copii…Sărbătoare a vieții, I-ai adunat în jurul unei vetre, I-ai strâns în jurul unei pâini…Este lucrul cel mai frumos ce Ți-a ieșit din mâini.

Ce înseamnă familia?

Familia este un izvor de viață din Creație. „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l”, le spune Dumnezeu lui Adam și Eva în Geneza 1:28.

În primul rând, familia este locul împlinirii fizice, emoționale, intelectuale, spirituale. Acolo simți puterea cuvintelor împăratului Solomon: „…căci dragostea este tare ca moartea…, o flacără a Domnului…, apele cele mari nu pot s-o stingă…” (Cântarea Cântărilor 8:6a-7b). Acolo te întorci întotdeauna în siguranță.

În al doilea rând, familia este un izvor de viață. Să simți plămădirea unei noi ființe în propriul trup este un sentiment unic. Să naști, să hrănești, să îmbraci, să crești un copil într-un mediu prielnic, e greu, dar frumos și împlinitor. Te simți util, simți cum continui să trăiești prin copilul tău.

În al treilea rând, în momentul în care urci podiumul de bunic, sentimentul de emoție, de împlinire, de bucurie, care te înfășoară, atinge cote inimaginabile. Dacă ar trebui să exprim fiorul lăuntric pe care l-am trăit alături de fiica mea, când a devenit mamă, dând naștere celor trei nepoți ai mei: Luca, Iosua și Lisa Maria, când am ținut în brațe acele ființe plăpânde, care erau viață din mine, aș fi surprinsă de sărăcia cuvintelor, așa că revin la versurile lui Benone Burtescu:

„Dacă ne-ar lipsi ăștia mici, Ni s-ar stinge orice viitor, Căci noi ne auzim mereu spre cer în pașii lor…”

Acestea sunt adevăratele comori, adevăratele valori ale vieții, care aduc împlinire, echilibru în noi, în cei din jurul nostru, în lumea în care trăim. Dacă am înțeles acest lucru, de ce nu l-am rosti fiecare în lumea noastră personală? Fiecare voce contează! Atitudinea, votul nostru contează ! Pentru că familia înseamnă: ACASĂ, acolo unde sufletul își găsește liniștea, pacea, împlinirea, bucuria!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here