Acasă educație Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă

Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă

404
0
DISTRIBUIȚI

Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea

articol scris de către Pr. Lect. Univ. Dr. Vasile Doru Fer

Comunitatea academică orădeană s-a înveșmântat în straie de sărbătoare cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2017-2018. În această atmosferă festivă, luni 02 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a reluat activitatea.

Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 08: 00  cu săvârșirea Sfintei Liturghii  urmată de slujba de Te Deum, oficiată  în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, cu participarea cadrelor didactice, studenţilor și masteranzilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă.

În încheierea programului liturgic P.C. Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii,  a evidențiat faptul că este o zi de mare bucurie și de emoție pentru toți deopotrivă, zi în care tinerii studenți sunt chemați să devină semănători de cuvinte și de har. Totodată Părintele Decan, i-a felicitat pe toţi cei care au optat pentru această nobilă misiune, asigurându-i că au făcut o alegere înţeleaptă, iar bucuriile şi împlinirile care vor veni vor fi înălţătoare. În finalul alocuţiunii, Părintele Decan a mulţumit chiriarhului Oradiei, pentru părinteasca dragoste şi purtarea de grijă.

După oficierea programului liturgic cadrele didactice şi studenţii s-au îndreptat spre Sala Polivalentă din campusul universitar, unde, de la ora 12:00, a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018, la care Preasfinția Sa a participat în calitate de invitat special.

Momentele festive s-au încheiat cu întâlnirea studenţilor din anul I de la specializarea Teologie Pastorală cu îndrumătorii de an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here