Acasă presa Dau lumii de știre, aștept și mai sper

Dau lumii de știre, aștept și mai sper

640
0
DISTRIBUIȚI

Entuziasmul meu este in conservare pentru că aştept rezolvarea demersurilor făcute de către Coaliţia pentru familie,

Vă îndemn să veniti la viitoarea acţiune civica – 24 Martie 2018 pentru susţinerea platformei Coaliţiei pentru familie, astfel că toţi trebuie să sperăm in modificarea art 48 din Constituţie, in sensul  ca exprimarea acestui articol să specifice direct valabilitatea căsătoriei între un bărbat si o femeie .

Speranţa are totuşi limite, limitele răbdării. Se pare că acesta limită a răbdarii este puţin pusă la incercare şi acestă situaţie conduce la amplificarea entuziasmul societăţii pentru a solicita,  prin drepturil oferite de legislaţia  în vigoare, rezolvarea într-un scurt timp a revendicărilor prezentate prin platforma Coaliţiei pentru familie.

Exista un motiv de ingrijorare care a generat o asemenea acţiune civică?

Da,  este o mare frământare în rândurile cetăţenilor  deoarece de-a lungul evoluţiei sociale, definiţia obişnuită, tradiţională, care afirmă ca familia este fondată pe căsătoria dintre un bărbat si o femeie alături de copiii lor, a suferit modificări majore, mai ales in ultimul timp.

Propaganda făţişa sau camuflată impotriva valorilor familiei este prezentă si in România. Nu se vorbeste prea mult despre ea. Dar auzim ocazional de parade ale homosexualilor, care se desfăşoara anual in Bucureşti sau despre legalizarea prostituţiei, liberalizarea avortului, promovarea metodelor contraceptive. Ceea ce până mai ieri era considerată o rusine, astăzi a devenit un subiect fierbinte, un motiv de lauda.

Mediul propice pentru această propagandă este idolatrizarea sexualităţii: prin exagerările vizuale sau audio-vizuale bazate pe principiul sexul vinde orice.

in acest caz, mai are rost să intrebăm: unde este pudoarea?

Unde este decenţă in imbrăcăminte? Sau mai rău: unde este imbrăcămintea?

Cu alte cuvinte, bunul simţ privind ţinuta este pe cale de dispariţie. Iar evoluţia tehnicilor de infrumuseţare nu ajuta cu nimic in acest sens. si nu, nu este vorba de gusturi!

Cine mai apară familia românească in zilele noastre, in faţa atâtor pericole? Biserica? Creştinii de rând? Politicienii sau legiuitorii? Străinii?

 Biserica trage semnale de alarmă disperate, uneori pe ultima sută de metri; se roagă, protejează familia tradiţională, prin invăţăturile sale, dar devine din ce in ce mai puţin ascultată, în special de tinerii

 Creştinii de rănd, in general, sunt cel mai adesea asaltaţi, luaţi prin surprindere sau indiferenţi in acest razboi.

Copiii sunt dezorientati, tinerii sunt indiferenţi si toleranţi cu orice atitudine sau schimbare care nu le afectează baza de plăceri si de distracţie

Iar părinţii sunt preocupaţi mai mult de cele materiale, bazându-se pe iluzia că valorile sau credinţa se transmit fără efortul concret dedicat acestei cauze.

Politicienii sau legiuitorii, din păcate, sunt interesaţi de alte obiective care oferă linişte si pace şi “nu bătaie de cap”

Sistemul legislativ romanesc trebuie sa se alinieze la valorile europene, occidentale pentru a fi acceptat ca independent.

Membri Coaliţiei pentru familie, sunt conştienţi de misiunea lor, cu inima buna incearcă să facă diferenţa implicând localnici creştini dornici de a schimba ceva, de a nu se lasa duşi de val… promovând viaţa, apărând valorile umane. Pentru că rolul lor este ca să lupte pentru familia romănească!

Suntem un popor majoritar creştin si este datoria noastră să luptăm pentru familia românească, valorile ei şi pentru viaţa membrilor ei.

Este momentul să lăsăm deoparte, deznădejdea, ilpsa de curaj, nehotărârea şi să ne mobilizăm, să manifestăm cu insistenţă în cadrul Adunării publice si a Marşului pentru viaţă din 24 Martie 2018 sub deviza  ”O LUME PENTRU VIAŢĂ” pentru ca dorinţa noastră dar mai ales speranţa noastră să se infăptuiască.

 Ing. MIORITA SATEANU

 Cetăţean de onoare al Municipiului Oradea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here