Acasă familie A családok épségért és védelméért…

A családok épségért és védelméért…

2768
0
DISTRIBUIȚI

A cikket írta Budai Lajos-Dániel

Minden embernek nagy kérdés, hogy kik vagyunk, honnan jövünk és mi dolgunk a világon. A Biblia egyértelmű és kielégítő válaszokat ad ezekre a kérdésekre.

Az embert Isten teremtette, társas lénynek teremtette a saját képére és hasonlatosságára. Isteni áldással indította útjára és azt a parancsot adta, hogy szaporodjon és sokasodjon, töltse be a földet és hajtsa birodalma alá azt (1Móz 1:27-28). Ő szerzett mellé segítőtársat, hozzá illőt. Az asszonyt adta mellé segítőtársul, akivel egy testté lehet. A házasság Isten alkotása. Olyan intézmény, ami az Édenből való, az ember ártatlanságának az idejéből. Ezt megrontotta a bűn, de mint intézmény megmaradt és most is a legjobb közeg a gyermekek vállalásra, és azok felnevelésére az élet letéteményese. Isten teremtési rendje az, hogy a férfi asszonnyal házasodjon össze és vele élje le az életét hűségben. Az egyedülvalóság is lehet valakinek Istentől kapott ajándék, amit az ember felhasználhat mások szolgálatára.

Ma olyan időket élünk, amikor Isten teremtési rendjét megtörik az emberek, és nem igazodnak hozzá, azt hangoztatva, hogy amit a Biblia tanít, az relatív. Azt kell követni, amit az ember kitalál és amit az ember mond jónak. A Szentírás a házasságot egy férfi és egy nő között határozza meg, ami az Isten rendelése, hogy halálig tartó hűségben a házasságban együtt éljenek.

Virágzó nemzetek azért sorvadtak el, majd tűntek el, mert erkölcsükben romlottá lettek, nem igazodtak Isten teremtési rendjéhez és azokhoz az általa adott alaptörvényekhez, amelyek megvédték volna őket. Végük romlás és pusztulás lett.

Azért emelünk szót a Biblia tanítása mellett, hogy elkerüljük azt a csapdát, amit a mai közfelfogás állított.  Mi keresztyének összefogunk és kiállunk a bibliai erkölcsi alapelvek mellett és azokat szeretettel képviseljük és megéljük, nem engedve azt, hogy társadalmunkat erkölcsi romlásba taszítsák. Gyermekeinknek tiszta és élhető jövőt szeretnénk biztosítani Isten segítségével. Nevelői programjainkkal és az evangélium hirdetése által szeretnénk megelőzni azt, hogy az erkölcstelen gondolkozásnak és életnek az áldozatai legyenek.

Valljuk, hogy azért adott Isten keresztyén egyházakat a mi térségünkben is, hogy az isteni rendre és hozzá való hűségre felhívjuk a figyelmét mindenkinek. Ha valaki igazán keresztyénné lesz, annak nem lesz nehéz ehhez igazodnia. Jézus Krisztus mondja: ”Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat.” Jn 14:15 (2012. Károli Gáspár)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here